Grönkål fryst
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 9,1 | % | |
| Protein | 49,1 | % | |
| Kolhydrater | 41,8 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 30 | kcal |
| Energi kJ | 124 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 2,3 | g | |
| Protein | 2,7 | g | |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 2,6 | g | |
| Monosackarider | 0,7 | g | |
| Sackaros | 0,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 29 | mg |
| Järn | 0,4 | mg | |
| Kalcium | 136 | mg | |
| Kalium | 330 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 15 | mg | |
| Selen | 2,3 | µg | |
| Zink | 0,2 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,4 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 28 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2100 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 175 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
| Vitamin E | 2,4 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Vatten | 91 | g | |