Gröna ärter konserv m lag
| Maträttstyp: | Konserv |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,1 | % |
| | Protein | 24,5 | % |
| | Kolhydrater | 73,4 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 63 | kcal |
| | Energi kJ | 265 | kJ |
| | Fett | 0,3 | g |
| | Kolhydrat | 10,5 | g |
| | Protein | 3,5 | g |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,7 | g |
| | Fibrer | 2 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 3,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 66 | mg |
| | Järn | 1,7 | mg |
| | Kalcium | 20 | mg |
| | Kalium | 96 | mg |
| | Magnesium | 20 | mg |
| | Natrium | 236 | mg |
| | Selen | 0,3 | µg |
| | Zink | 0,7 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,07 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 28 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 270 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,5 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 23 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg |
| | Vitamin E | 0,07 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| | Vatten | 82,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar