Gröna bönor konserv u lag
| Maträttstyp: | Konserv |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,3 | % |
| | Protein | 27,9 | % |
| | Kolhydrater | 69,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 21 | kcal |
| | Energi kJ | 89 | kJ |
| | Fett | 0,1 | g |
| | Kolhydrat | 3 | g |
| | Protein | 1,2 | g |
| Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| | Fibrer | 1,7 | g |
| | Monosackarider | 1 | g |
| | Sackaros | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 19 | mg |
| | Järn | 0,5 | mg |
| | Kalcium | 26 | mg |
| | Kalium | 109 | mg |
| | Magnesium | 13 | mg |
| | Natrium | 251 | mg |
| | Selen | 0,5 | µg |
| | Zink | 0,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,25 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 32 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 210 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg |
| | Vitamin E | 0,25 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Vatten | 93 | g |
Källa, referenser och övriga länkar