Gröna bönor konserv m lag
| Maträttstyp: | Konserv |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,3 | % |
| | Protein | 23,3 | % |
| | Kolhydrater | 74,4 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 20 | kcal |
| | Energi kJ | 83 | kJ |
| | Fett | 0,1 | g |
| | Kolhydrat | 3,2 | g |
| | Protein | 1 | g |
| Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 1 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 21 | mg |
| | Järn | 1,2 | mg |
| | Kalcium | 34 | mg |
| | Kalium | 95 | mg |
| | Magnesium | 14 | mg |
| | Natrium | 236 | mg |
| | Selen | 0,3 | µg |
| | Zink | 0,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 174 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg |
| | Vitamin E | 0,2 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| | Vatten | 93,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar