Grapefrukt
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Frukt färsk fryst |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,3 | % | |
| Protein | 9,0 | % | |
| Kolhydrater | 89,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 36 | kcal |
| Energi kJ | 150 | kJ | |
| Fett | 0,1 | g | |
| Kolhydrat | 7 | g | |
| Protein | 0,7 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,7 | g |
| Fibrer | 1,9 | g | |
| Monosackarider | 4,8 | g | |
| Sackaros | 1,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 8 | mg |
| Järn | 0,1 | mg | |
| Kalcium | 12 | mg | |
| Kalium | 148 | mg | |
| Magnesium | 11 | mg | |
| Natrium | 2 | mg | |
| Selen | 0,2 | µg | |
| Zink | 0,1 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 39 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,4 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
| Vitamin E | 0,3 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,3 | g |
| Avfall | 51 | % | |
| Vatten | 90 | g | |