Färskpotatis kokt u salt
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Potatis rå kokt bakad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 0,6 | % |
| | Protein | 8,8 | % |
| | Kolhydrater | 90,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 78 | kcal |
| | Energi kJ | 326 | kJ |
| | Fett | 0,1 | g |
| | Kolhydrat | 16,4 | g |
| | Protein | 1,6 | g |
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| | Fibrer | 2 | g |
| | Monosackarider | 0,6 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 33 | mg |
| | Järn | 0,4 | mg |
| | Kalcium | 5 | mg |
| | Kalium | 330 | mg |
| | Magnesium | 20 | mg |
| | Natrium | 9 | mg |
| | Selen | 0,1 | µg |
| | Zink | 0,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 18 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,5 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg |
| | Vitamin E | 0,1 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Avfall | 10 | % |
| | Vatten | 79 | g |
Källa, referenser och övriga länkar