Färskpotatis kokt u salt
	
	
| Tillverkare: | Inte tillämpligt | 
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt | 
| Livsmedelsgrupp: | Potatis rå kokt bakad | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 0,6 | % | 
|   | Protein | 8,8 | % | 
|   | Kolhydrater | 90,6 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 78 | kcal | 
|   | Energi kJ | 326 | kJ | 
|   | Fett | 0,1 | g | 
|   | Kolhydrat | 16,4 | g | 
|   | Protein | 1,6 | g | 
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g | 
|   | Fibrer | 2 | g | 
|   | Monosackarider | 0,6 | g | 
|   | Sackaros | 0,1 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 33 | mg | 
|   | Järn | 0,4 | mg | 
|   | Kalcium | 5 | mg | 
|   | Kalium | 330 | mg | 
|   | Magnesium | 20 | mg | 
|   | Natrium | 9 | mg | 
|   | Selen | 0,1 | µg | 
|   | Zink | 0,3 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,1 | mg | 
|   | Askorbinsyra (Vitamin C)  | 18 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 10 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 1,2 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 1,5 | mg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,03 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,11 | mg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,2 | mg | 
|   | Vitamin E | 0,1 | mg | 
| Övrigt | Aska | 0,9 | g | 
|   | Avfall | 10 | % | 
|   | Vatten | 79 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar