Fläderbär
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Bär färska frysta |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 4,0 | % | |
| Protein | 5,6 | % | |
| Kolhydrater | 90,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 67 | kcal |
| Energi kJ | 279 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 11,4 | g | |
| Protein | 0,7 | g | |
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Fibrer | 6,8 | g | |
| Monosackarider | 6,3 | g | |
| Sackaros | 0,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 39 | mg |
| Järn | 1,6 | mg | |
| Kalcium | 38 | mg | |
| Kalium | 280 | mg | |
| Magnesium | 17 | mg | |
| Natrium | 5 | mg | |
| Zink | 0,3 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 36 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 360 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,23 | mg | |
| Vitamin E | 1 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,6 | g |
| Avfall | 6 | % | |
| Vatten | 80 | g | |