Champinjoner konserv u lag
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Svamp fryst kokt konserverad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 6,1 | % |
| | Protein | 38,8 | % |
| | Kolhydrater | 55,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 26 | kcal |
| | Energi kJ | 109 | kJ |
| | Fett | 0,3 | g |
| | Kolhydrat | 2,7 | g |
| | Protein | 1,9 | g |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| | Fibrer | 2,4 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 76 | mg |
| | Järn | 0,8 | mg |
| | Kalcium | 18 | mg |
| | Kalium | 190 | mg |
| | Magnesium | 8 | mg |
| | Natrium | 420 | mg |
| | Selen | 2 | µg |
| | Zink | 0,9 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,5 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| | Vitamin E | 0,1 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| | Vatten | 91 | g |
Källa, referenser och övriga länkar