Lättmargarin Lätta Yoghurt fett 28%
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Margarin el matfettsblandning fetthalt < 70% fett |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 78,9 | % |
| | Protein | 8,5 | % |
| | Kolhydrater | 12,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 278 | kcal |
| | Energi kJ | 1164 | kJ |
| | Fett | 28 | g |
| | Kolhydrat | 4,5 | g |
| | Protein | 3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 14 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 2,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,8 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 12,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 5 | g |
| | Mättade fettsyror | 9 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| Mineralämnen | Natrium | 400 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 800 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 800 | µg |
| | Vitamin D | 10 | µg |
| | Vitamin E | 4 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Vatten | 63,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar